Skip to main content

Bestuursinformatie

Het bestuur van Vrienden Hospice Marianahof bestaat uit vier betrokken vrijwilligers uit de regio Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Wellicht komt u een bekend gezicht tegen!

Deze toegewijde bestuursleden staan klaar om u te informeren en voor te lichten over ons steunfonds. Of u nu meer wilt weten over de verschillende manieren waarop u financieel kunt bijdragen, of interesse heeft in het organiseren van een sponsoractiviteit ten behoeve van het hospice, aarzel niet om contact op te nemen.

U kunt het bestuur bereiken via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik op de namen hieronder om te ontdekken waarom onze bestuursleden zich vol passie inzetten voor het hospice.

- Voorzitter: José Segers
- Secretaris: Ton Vermeulen
- Penningmeester: Frank van de Ven
- Bestuursleden: Dorrianne van Vugt – Van Hal

Elk lid draagt met een unieke inzet bij aan het vervullen van onze missie, en samen streven we ernaar om een positieve impact te maken in de levens van onze hospicegasten.

José Segers

Voorzitter

Mijn betrokkenheid bij het hospice komt voort uit het gevoel dat ik het iedereen gun, om in de laatste fase van het leven, in een warm bad terecht te komen. Waarin aandacht en liefdevolle zorg geboden kunnen worden. Om dat mogelijk te maken wil graag mijn steentje bijdragen'.

Mijn naam is Jose Segers-Hamer. Ik ben geboren in 1951, gehuwd en heb samen met mijn man vier kinderen. Sinds 1993 woon ik in de gemeente Zundert. In 2003 begon ik als zelfstandig life-coach. In mijn praktijk begeleid ik onder meer mensen met relatieproblemen, burn-outs en rouwverwerking. Daarnaast coach ik vastgelopen teams. Voordat ik als coach ging werken, was ik 23 jaar actief bij Fontys Hogeschool, voor de opleidingen 'Maatschappelijk Werk' en 'Personeel & arbeid'. In 2009 ben ik gevraagd om te participeren in het bestuur van 'Vrienden Hospice Marianahof', waarvan ik sinds drie jaar voorzitter ben. Verder ben lid van de Rotary in Etten-Leur e/o, waarvan ik in 2009/2010 voorzitter was. Deze club heeft goede doelen hoog in het vaandel staan. Ook voor de Stichting Mentorschap zet ik me in als vrijwilliger. Ik ben er verantwoordelijk voor het welzijn van mensen, die door omstandigheden geen zelfstandige beslissing meer kunnen nemen.

Ton Vermeulen

Secretaris

'In het Hospice brengen mensen hun laatste dagen door. De rust die zij hier ervaren, is vooral ook voor de familieleden een geweldig goed. Het helpt hen zich voor te bereiden op het naderend afscheid. Als huisarts heb ik ervaren hoe belangrijk de laatste fase van iemands leven is, voor acceptatie van het verlies door de nabestaanden. De slogan van het Hospice: Geen dagen toevoegen aan het leven, MAAR KWALITEIT TOEVOEGEN AAN DE DAGEN VAN HET LEVEN! Zegt alles'.

Ik ben Ton Vermeulen, geboren 1944 in Nijmegen en secretaris van de stichting Vrienden hospice Marianahof. Van 1972 tot 2010 was ik huisarts in Etten-Leur. Nog steeds val ik regelmatig in op de Huisartsenpost in Etten-Leur.

Als lid van Rotary Club Zevenbergen zet ik mij in voor diverse goede doelen. In mijn rol van voorzitter van Stichting Leergeld Noord-West Brabant krijg ik veel te maken met kinderen die in armoede leven. Deze kinderen proberen wij te helpen, zodat zij niet aan de zijlijn van de maatschappij belanden. Ik was bestuurslid van de lokale Wit-Gele Kruisvereniging. Bij de overgang naar de provinciale Kruisvereniging ben ik bestuurslid geworden van de Piet Schoenmakers Stichting die werd omgevormd tot steunstichting: Vrienden hospice Marianahof. 

Frank van de Ven

Penningmeester

'Ik ondersteun Hospice Marianahof, omdat ik graag een steentje bijdraag aan een prettige leefomgeving. Ik vind dat iedereen, ook minder draagkrachtigen, een mooie en waardige laatste levensfase moeten kunnen beleven. Soms kun je met een beetje extra steun, een groot verschil maken'.

Mijn naam is Frank van de Ven. Ik ben geboren in 1971, getrouwd en vader van een heerlijk gezin met vier dochters. Ik woon in Etten-Leur.

Sinds 2003 ben ik directeur van Van Heeswijk Bouwmarkt BV. Naast mijn werk steek ik graag tijd in de verbouwing/renovatie van onze woning. Een meerjarenproject waar ik veel van mijn energie en bouwpassie in kwijt kan.
Ik ben bestuurslid van Vrienden van Marianahof. Verder ben ik lid van Lionsclub De Vryeheydt Etten. Deze vriendenclub heeft als motto 'we serve'. Het inzamelen van geld voor uiteenlopende maatschappelijke goede doelen is een van de belangrijkste bezigheden van deze organisatie.

Dorianne van Vugt

Bestuurslid

'Ik gun iedereen het besef te weten dat hij of zij waardevol is. Zeker wanneer het einde nabij is. Vandaar dat ik me inzet als Vriend van Hospice Marianahof; een warme huiskamer waar iedereen welkom is én gewaardeerd wordt'.

Mijn naam is Dorrianne van Vugt – van Hal. Ik ben getrouwd met Erwin en moeder van een opgroeiende zoon en dochter. Bij Human Business Support in Etten-Leur, een verzuim/HR-consultingbureau, werk ik als directeur Verzuim- en Loopbaansupport.

Verder zit ik in de ouderraad van de school van mijn kinderen en ben ik secretaris van Stichting IJsfestijn Etten-Leur. Ik ben lid van de Rotary Etten-Leur, een van de serviceclubs die in de omgeving actief is voor goede doelen.

Professioneel houd ik me dagelijks en met veel overtuiging bezig met de inzetbaarheid van mensen in organisaties. Door anders te kijken, anders te denken en anders te doen, zijn we in staat om meer waarde uit mensen en organisaties te halen. Voelen dat je gewaardeerd wordt, maakt alles mooier. Dat gaat verder dan de werkvloer.