Het bestuur

Het bestuur van Vrienden Hospice Marianahof wordt op dit moment gevormd door vijf vrijwilligers. Mensen uit de omgeving van Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Misschien kent u een van hen.

U kunt deze mensen gerust benaderen voor informatie en voorlichting over het steunfonds. Bijvoorbeeld over de verschillende wijzen waarop u financieel kunt bijdragen of wanneer u invulling wilt geven aan een sponsoractiviteit t.b.v. het hospice.

Het mailadres van de stichting is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik op de namen om te lezen waarom de bestuursleden zich met liefde inzetten voor het hospice.

Voorzitter: José Segers
Secretaris: Ton Vermeulen
Penningmeester: Jan Jacobs
Bestuursleden: Dorrianne van Vugt – Van Hal en Frank van de Ven

 

José Segers
Voorzitter

Mijn betrokkenheid bij het hospice komt voort uit het gevoel dat ik het iedereen gun, om in de laatste fase van het leven, in een warm bad terecht te komen. Waarin aandacht en liefdevolle zorg geboden kunnen worden. Om dat mogelijk te maken wil graag mijn steentje bijdragen'.

Mijn naam is Jose Segers-Hamer. Ik ben geboren in 1951, gehuwd en heb samen met mijn man vier kinderen. Sinds 1993 woon ik in de gemeente Zundert. In 2003 begon ik als zelfstandig life-coach. In mijn praktijk begeleid ik onder meer mensen met relatieproblemen, burn-outs en rouwverwerking. Daarnaast coach ik vastgelopen teams. Voordat ik als coach ging werken, was ik 23 jaar actief bij Fontys Hogeschool, voor de opleidingen 'Maatschappelijk Werk' en 'Personeel & arbeid'. In 2009 ben ik gevraagd om te participeren in het bestuur van 'Vrienden Hospice Marianahof', waarvan ik sinds drie jaar voorzitter ben. Verder ben lid van de Rotary in Etten-Leur e/o, waarvan ik in 2009/2010 voorzitter was. Deze club heeft goede doelen hoog in het vaandel staan. Ook voor de Stichting Mentorschap zet ik me in als vrijwilliger. Ik ben er verantwoordelijk voor het welzijn van mensen, die door omstandigheden geen zelfstandige beslissing meer kunnen nemen.

Ton Vermeulen
Secretaris

'In het Hospice brengen mensen hun laatste dagen door. De rust die zij hier ervaren, is vooral ook voor de familieleden een geweldig goed. Het helpt hen zich voor te bereiden op het naderend afscheid. Als huisarts heb ik ervaren hoe belangrijk de laatste fase van iemands leven is, voor acceptatie van het verlies door de nabestaanden. De slogan van het Hospice: Geen dagen toevoegen aan het leven, MAAR KWALITEIT TOEVOEGEN AAN DE DAGEN VAN HET LEVEN! Zegt alles'.

Ik ben Ton Vermeulen, geboren 1944 in Nijmegen en secretaris van de stichting Vrienden hospice Marianahof. Van 1972 tot 2010 was ik huisarts in Etten-Leur. Nog steeds val ik regelmatig in op de Huisartsenpost in Etten-Leur.

Als lid van Rotary Club Zevenbergen zet ik mij in voor diverse goede doelen. In mijn rol van voorzitter van Stichting Leergeld Noord-West Brabant krijg ik veel te maken met kinderen die in armoede leven. Deze kinderen proberen wij te helpen, zodat zij niet aan de zijlijn van de maatschappij belanden. Ik was bestuurslid van de lokale Wit-Gele Kruisvereniging. Bij de overgang naar de provinciale Kruisvereniging ben ik bestuurslid geworden van de Piet Schoenmakers Stichting die werd omgevormd tot steunstichting: Vrienden hospice Marianahof. 

Jan Jacobs
Penningmeester

'Ik vind het erg belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en mijn kennis in te zetten voor de samenleving. Dat geldt uiteraard ook voor het Hospice Marianahof. Hier kan ik een bescheiden bijdrage leveren aan de realisatie van de goede doelstellingen van het hospice en het welbevinden van de gasten van het hospice in hun laatste levensdagen'.

Ik ben Jan Jacobs, geboren in 1947 te Tilburg. Sinds 1987 woon ik in Etten-Leur. Samen met mijn vrouw heb ik twee kinderen en drie kleinkinderen.

Na mijn rechtenstudie en de aansluitende dienstplicht, werd ik ambtelijk secretaris van de Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen in Noord-Oost Brabant. Vanaf 1983 vervulde ik managementfuncties bij verschillende grote zorgverzekeraars. Ik heb mij hier vooral bezig gehouden met juridische zaken en zorginkoop. Sinds 2008 ben ik met pensioen.

Naast mijn werk, was ik van 1998 tot 2009 voorzitter van de Raad van Toezicht van Avoord Zorg & Wonen. Daarna trad ik toe tot het bestuur van de Piet Schoenmakers Stichting en de daaruit voortgekomen stichting Vrienden Hospice Marianahof. Ik vervul hier de functie van penningmeester. Verder ben ik nog vicevoorzitter bij de Raad van Commissarissen van Zorgpartners Midden-Holland in Gouda en voorzitter van de Regionale Klachtencommissie Zorginstellingen.

Dorianne van Vugt
Bestuurslid

'Ik gun iedereen het besef te weten dat hij of zij waardevol is. Zeker wanneer het einde nabij is. Vandaar dat ik me inzet als Vriend van Hospice Marianahof; een warme huiskamer waar iedereen welkom is én gewaardeerd wordt'.

Mijn naam is Dorrianne van Vugt – van Hal. Ik ben getrouwd met Erwin en moeder van een opgroeiende zoon en dochter. Bij Human Business Support in Etten-Leur, een verzuim/HR-consultingbureau, werk ik als directeur Verzuim- en Loopbaansupport.

Verder zit ik in de ouderraad van de school van mijn kinderen en ben ik secretaris van Stichting IJsfestijn Etten-Leur. Ik ben lid van de Rotary Etten-Leur, een van de serviceclubs die in de omgeving actief is voor goede doelen.

Professioneel houd ik me dagelijks en met veel overtuiging bezig met de inzetbaarheid van mensen in organisaties. Door anders te kijken, anders te denken en anders te doen, zijn we in staat om meer waarde uit mensen en organisaties te halen. Voelen dat je gewaardeerd wordt, maakt alles mooier. Dat gaat verder dan de werkvloer. 

Frank van de Ven
Bestuurslid

'Ik ondersteun Hospice Marianahof, omdat ik graag een steentje bijdraag aan een prettige leefomgeving. Ik vind dat iedereen, ook minder draagkrachtigen, een mooie en waardige laatste levensfase moeten kunnen beleven. Soms kun je met een beetje extra steun, een groot verschil maken'.

Mijn naam is Frank van de Ven. Ik ben geboren in 1972, getrouwd en vader van een heerlijk gezin met vier dochters. Ik woon in Etten-Leur.

Sinds 2003 ben ik directeur van Van Heeswijk Bouwmarkt BV. Naast mijn werk steek ik graag tijd in de verbouwing/renovatie van onze woning. Een meerjarenproject waar ik veel van mijn energie en bouwpassie in kwijt kan.
Ik ben bestuurslid van Vrienden van Marianahof. Verder ben ik lid van Lionsclub De Vryeheydt Etten. Deze vriendenclub heeft als motto 'we serve'. Het inzamelen van geld voor uiteenlopende maatschappelijke goede doelen is een van de belangrijkste bezigheden van deze organisatie.

Stichting Vrienden Hospice Marianahof   Postbus 10001  4870PH Etten-Leur
Fiscaal nummer: 75.32.180  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.